Общи условия за ползване

 

1. Увод 

Настоящите “Общи условия за ползване” са предназначени да регулират взаимоотношенията между нашата компания, “Бъкси Трейд ЕООД” - наричано по-долу за краткост “Доставчик”, в качеството си на продавач и оператор на електронния магазин www.hennabg.com, наричано по-долу за краткост “Електронен магазин”, и всеки един от ползвателите/клиентите на Електронния магазин, наричани по-долу за  краткост “Потребител”. 

 

2. Договор за покупко-продажба от разстояние

Този договор за покупко-продажба от разстояние и  се сключва между “Доставчика” и “Ползвателя”. Договорът се отнася за продажба на стоки между “Бъкси Трейд ЕООД”, със седалище гр. София, ж.к. Надежда I, бл. 155, ЕИК: 205278218, и “Потребителя”. 

2.1. Договора за покупко-продажба от разстояние се сключва дистанционно, чрез Електронния магазин или чрез нашата телефонна линия. 

2.2. При сключване на договор за покупко-продажба от разстояние, чрез поръчка в Електронния магазин или на телефонната линия. Поръчката е валидна в срок от 7 дни, като в този срок  “Доставчика” трябва да я потвърди поръчката по електронната поща или телефона на “Потребителя”. След като бъде извършено потвърждение, договора за покупко-продажба се утвърждава под формата на доставка.

 

3. Данни за “Доставчика”

3.1. Наименование на “Доставчика”: “Бъкси Трейд ЕООД”

3.2. Седалище: гр. София, ж.к. Надежда I, бл. 155

3.3. ЕИК: 205278218

3.4. МОЛ: Илиян Илиев

 

4. Отказ от договор за покупко-продажба без причина - Връщане или Замяна

4.1. Съгласно българското законодателство имате право да се откажете от договора за покупко-продажба, сключен в интернет или по телефона, без да посочите причина, в рамките на 14-дневен срок от доставката на стоката. 

Всеки наш клиент има право да се откаже от договора, без да посочи причина в рамките на 14 дни от доставката на стоките!

4.2.Ако желаете да упражните това право, трябва да ни уведомите за решението си да се оттеглите от договора, в посочения по-горе срок. Най-добрият начин да направите това е да се свържете с нас на info@hennabg.com  или като позвъните на тел. +359 883 700 703. След това трябва да попълните формуляр за Отказ - Връщане или Замяна, който можете да намерите тук и да го изпратите на  info@hennabg.com.

4.3. За да упражните право си на Отказ - Връщане или Замяна на продукта, трябва да изпратите продукта не по-късно от 14 дни след изпращането на формуляра за Отказ - Връщане или Замяна. ПРОДУКТИТЕ ТРЯБВА БЪДАТ ВЪРНАТИ В ТЪРГОВСКИ ВИД! Това означава, че не трябва да се използвани, не трябва да са отваряни или да е нарушена опаковката им! Продукти, чиито търговски вид е нарушен не подлежат на Връщане или Замяна. 

4.4. Адресът на който да изпратите продуктите е: гр. София, офис на Еконт ул. Георги С. Раковски №73, получател “Бъкси Трейд ЕООД”. 

4.5. Транспортните разходи при Отказ - Връщане или Замяна са за сметка на ИЗПРАЩАЧА! Продукти върнати по точка Отказ - Връщане или Замяна, чиито транспортен разход е за сметка на получателя, няма да бъдат взети! 

4.6. Изплащането на сумите за върнати продукти се извършва в срок от 14 дни, от датата на получаване на върнатата стока! Плащането по точка Отказ - Връщане или Замяна се извършва по банков път!

4.7. Замяната на продукти се осъществява в 5 дневен срок, от датата на получаване на върнатите продукти! При замяна е важно да опишете точните кодове на продуктите, които искате да получите в замяна! Важно: замяната може да бъде извършена на стоки, които са същата или по-голяма стойност от продуктите, които искате да замените!

 

5. Цени

5.1. Продажните цени на продуктите, публикувани в сайта www.hennabg.com, са в български лева, включват ДДС и всички други данъци.

5.2. Разходите за доставка. Информация за цените на доставката може да намерите тук.

5.3. “Бъкси Трейд ЕООД” си запазва правото да променя цените на продуктите по всяко време, като новата цена влиза в сила след публикуването на официалната страница на сайта. 

5.4. При промяна на цената “Потребителя “ се задължава да плати тази цена, която е актуална по времето на сключване на договора.

5.5. Намаленията обявени в сайта, могат да са с фиксирана дата, като намалената цена важи до настъпване на крайната дата. При липса на крайна дата намалението е в сила до изчерпването на количествата на намаления продукт.

 

6. Начин на покупка

6.1. Покупка може да бъде извършена от всеки “Потребител” на Електронния магазин.

6.2. При поръчка извършена през Електронния магазин “Потребителя” ще получи потвърждение на поръчката си на посочения от него имейл, с който ще бъде уведомен, че предложението му за покупка се обработва и ще се счита за прието, освен ако не е съобщено друго. Очаквайте имейл или телефонно обаждане от екипа на Henna BG  в рамките на 1 работен ден от получаването на първият имейл, с цел потвърждение на Вашата поръчка. 

6.3. Регистрирането на поръчка не означава автоматично запазване на поръчаните продукти в системата ни. След потвърждаване по телефона на Вашата поръчка от наша страна, продуктите се запазват.

6.4. Всички продукти публикувани в сайта се доставят на територията на цялата страна, чрез куриерска фирма Еконт и Спиди. Срокът за доставка е от 1 до 3 работни дни, когато стоката е налична в склада ни. 

6.5. След 3 часа от получаване на имейл, след регистриране на поръчка в Електронния магазин, се счита, че тя е приета с всички произтичащи от нея задължения, тъй като приемате условията, които са изброени на тази страница.

 

7.Начини на плащане и доставка

7.1. Получателя може да избере начин на плащане и доставка от предлаганите от нас опции. Преди изпращането на поръчката Получателя ще бъде уведомен за метода на плащане и доставка, както и за свързаните с това разходи. При избора на опция за онлайн плащане с карта, Получателя е наясно, че плащането ще бъде изтеглено от картата в момента на транзакцията.

7.2. Подробна информация за методите на доставка и цените, можете да намерите тук.

 

8.Рекламации

8.1. Всички наши пратки пътуват с опция преглед, в защитена опаковка и със застраховка. Важно е когато получите Вашата пратка, да я отворите пред куриера и да я прегледате, ако установите нарушение в защитната опаковка или в опаковката на продукта, моля да се свържете с нас, за да предявим претенция към куриерската фирма за транспортен дефект. 

8.2. Конкретно стоките се считат за дефектни, когато нямат обичайните или представени свойства, не изпълняват предназначението си, не отговарят на законовите изисквания или не са доставени в договореното количество. Моля, имайте предвид, че повишената чувствителност или алергична реакция към доставените стоки не може сама по себе си да се счита за дефект на стоката. Снимките на продуктите в електронния ни магазин са само илюстративни и не представляват обвързващо описание на свойствата на продуктите (например опаковката може да се различава поради промяна, направена от производителя, цветовете могат да се различават също). 

8.3. НЕ носим отговорност за следните  дефекти:

  • нарушена цялост на опаковката при получаване, в следствие на транспортен дефект;
  • променена консистенция на продукта, след отварянето му поради неправилно съхранение;
  • несъответствие в цветовете на продуктите! Моля четете описанията на продуктите и имайте предид, че цветовете на снимките са примерни!
  • претенции към свойствата на продукта, относно трайност на пигментацията върху кожата! Трайността на пигмента върху кожата е относителна, зависи от правилна употреба на продукта (Спазвайте инструкциите за употреба към всеки продукт!) и последната грижа! 

8.4. Всеки клиент може да предяви рекламация, като изпрати на този имейл адрес: info@hennabg.com попълнен формуляр за рекламация, който можете да намерите тук.

Моля, не забравяйте да посочите какъв е установеният от вас дефект или как се проявява той, както и Вашето изискване относно начина на разрешаване на предявената от вас рекламация.

8.5. Ще ви информираме за хода на предявената от вас рекламация, по-конкретно за неговото получаване, одобряване или отхвърляне, чрез електронна поща или текстови съобщения. Може да се свържем с вас също и по телефона.

8.6. Ще вземем решение по рекламацията своевременно. Обработката на оплакването, включително отстраняването на дефекта, обикновено отнема до 14 работни дни. В противен случай имате право да направите отказ от договора за покупка. Необходимо е да ни предоставите необходимото съдействие за изпълнение на горепосочения срок.

8.7. В случай на обосновано рекламация ще поемем разходите, свързани с връщането на стоката.

 

9.Обща информация

9.1.   В съответствие със Закона за регистрация на продажбите продавачът е длъжен да издаде касова бележка на клиента. Продавачът също така е длъжен да регистрира продажбата онлайн при данъчните власти, като в случай на техническа повреда това не трябва да бъде по-късно от 48 часа.

9.2.  Органът за извънсъдебно производство в случай на спор или този, който разглежда жалби на клиенти, е Комисията за защита на потребителите в Република България – https://kzp.bg/. Спорът може да бъде разрешен онлайн.

9.3. Договорът за покупко-продажба се сключва в България и се урежда от законите на Република България.