Бялата къна и магията във времения боди арт

Бялата къна и магията във времения боди арт

30 август 2023
  • Сподели:

"Боди арт" е термин, който се свързва с богата гама продукти на пазара, които предлагат широк диапазон от вариации на временни до постоянни украшения по тялото.  

Но има един продукт за временен боди арт, който придобива популярност последно време. Може да сте го виждали на в социланите мрежи е профилите на световно изветнит инфуенсъри, актриси и поп звезди, на страницата на някое списание или пък на някой от последните партита на които сте били.

Помислете! Спомнете си! Мда! Това е боди арт с бяла къна!

Какво е Бяла къна?

Противно на името, но бялата къна всъщност не е истиснка къна, консистенцията й изглежда и наподобява на истинската къна, но по състав по-скоро може да се определи като залепваща перлена боя за тяло.

Бялата къна е направена от фин слюдест прашец, благодарение на който приежава перлен отблясък. За разлика от истинската къна, чиято основна съставка е прах от растението къна, благодарение на който къната пигментира в кожата. Но бялата къна няма свойстовото на пигментацията, не контрастира с кожата и не оставя тъмен цвят, а след като засъхне остава на кожата Ви за по-ограничен период или докато не я остраните. 

Колко издръжа Бялата къна?

Бялата къна издръжа на кожата около 2-3 дни, за разлика от другата къна, която избледнява след 10 до 14 дни. Краткотрайността и факта, че не оставя пигмент, прави бялата къна предпочитано срество за боди арт за фотосесий, фестивали и тематични партита. 

Също така, бялата къна е водоустойчива и несъдържа латекс. Можете да се наслаждавате на ефекта й повече от ден без да се притесявате когато я мокрите с вода или да премахнете рисунката още след събитиети с помощта на тампон за грим и мицелана вода.

Как да използвате Бялата къна?

Бялата къна може да намерите под формата на конуси или шаблони - стикер. 

Когато ползвате бяла къна в конус трябва да я нанасете върху предварително почистена зона от кожата.

  • Почистването може да го извършите с тампонче със спирт ил тампонче с мицеларна вода. 
  • След това отсранете предпазителя на конуса и отреже внимателно връхчето (запазете предпазителя, за да съхарните неизползваното количество бяла къна). 
  • Нанесете пастата върху кожата в желаният дизайн и оставете да изсъхне, като докато изсъхва бялата къна създава временна залепваща повърхност. 
  • Когато изсъхне напълно къната е прилепнала към кожата и е създала трайо водоустойчиво покритие.

Къде да направите рисунка с Бяла къна?


Избягвайте космати, потни или мазни зони. Избягвайте места, които се протриват от употреба или от дрехите. Бялата къна работи в добре в зони на тялото, където натуралната къна не е особено ефективна. Най-подходящите зони за рисунка с бяла къна са горната част на дланта, зоната от китките до лакътя, горната част на стъпалото до глезена и лицето (като трябва да се избягват зоната около очите и устата). 

Какво съдържа Бялата къна?

Бялата къна съдържа фин прашец от слюда, глицерин, маслко от алое вера и вода.

Препоръчва се при първоначална употреба да се прави тест за свръхчувствителност.

След отваряне на Бяла къна в конус, може да съхранявате къната до 6 месеца, ако се постави предпазителя и се държи на хладно. Не замръзавайте!